Penkala - Suvenir

Suvenir "Penkala" je napravljen kao reprint originala u svakom detalju s time da je na tijelu otisnut originalni zaštitni znak tvrtke te oznaka “reprint 1906-1991.”. Na tijelu je utisnut serijski broj olovke koji odgovara broju na certifikau koji dolazi uz olovku. Olovka sa certifikatom nalazi se u kopiji originalne kutije iz 1912.g. gdje su vidljiva sva oštećenja na kutiji, kao i robna etiketa na donjem dijelu. Certifikat može biti na slijedećim jezicima: hrvatski, engleski, njemački, francuski, španjolski, talijanski, portugalski, švedski, danski, poljski, češki, slovački, mađarski, slovenski, bugarski, ruski, arapski, kineski, japanski i esperanto. Svaki puta se mora naručiti jezik certifikata kako bi se otisnuo isti broj kao što je na olovci.

Suvenir dolazi zapakiran u ovojnicu, na čijoj se prednjoj strani nalazi originalni marketinški znak koji je nastao 1909.g. (glava s velikim uhom za koje je zataknuta mehanička olovka).

Ako se takav suvenir želi u luksuznom pakiranju, onda je za to predviđena drvena kutija. Kutija se izrađuje od javorovog drveta koji raste na sjevernoj strani Sjevernog Velebita iznad kosinjske doline. Nakon piljenja dasaka debljine 5 cm, drvo se mora prirodnim putem sušitit najmanje 5 godina kako bi daska bila pogodna za daljnju obradu. Svaka kutija izrađuje se od jednog jedinstvenog komada drveta ručno piljenog, izdubljenog i obrađenog. Polovice kutije su drvenim šarkama međusobno povezane, a zatvaraju se s 2 drvena čepića, tako da na kutiji nema metalnog elementa. Na gornjoj strani kutije može biti utisnuta pozlaćena pločica s vizurom grada Zagreba ili grbom Republike Hrvatske. Ta se drvena kutija stavlja u zaštitnu kutiju. Ta kutija ima s prednje strane otisnut u zlatnom medaljonu sa secesijskim viticama marketinški znak firme Penkala.